• Alexandra Venkova

Design Crushes-Aesop London-Cigüe

Updated: Nov 20, 2019


EN/BG/RU


Did you miss my design crushes segment of the blog? I've missed them terribly, and finally, I am back with a brand new blog post for you. Of course, it's Aesop Skincare, what else could it be (by saying this, I don't underrate all my other crushes! Aesop is the special one this weekend, though...). And as a special kind of thank you for joining me in my design explorations, I have prepared for you not one but three recent favourites of the so precious stores. All three of them were designed by French masters in design-studio Cigüe.


Let's dive in yet another whirlpool of tactility and materiality and explore the differences and similarities of these interior beauties.

Липсваше ли ви сегмента за дизайн любимци в блога? На мен лично да, и по тази причина имам чисто нов пост изцяло вдъхновен от най-скорошните ми 'любимци'. Разбира се, това са Aesop Skincare, какво друго би могло да бъде (като казвам това, по никакъв начин не искам да подцения всички останали 'любимци'! Aesop е обаче специалният този уикенд). И в знак на благодарност, че се присъединявате към мен в моите дизайнерски проучвания, съм ви подготвила не един, а цели три скорошни и не толкова скорошни открития от веригата козметични магазини. И трите са проектирани от френските майстори в дизайна-студио Cigüe.


Време е да се потопим в още един водовъртеж от тактилност и материалност и да проучим различията и приликите на тези интериорни забележителности.

Вам наверное не хватало сегмента "любимый дизайн" в блоге? Мне его действительно очень не хватало и именно поэтому я возвращаюсь с абсолютно новым постом полностью вдохновленным одним из моих последних любимчиков. Конечно же это Aesop Skincare, а кто же еще (говоря это, не хочу ни в коем случае обидеть остальных моих любимцев). Aesop однако является специальным на этой неделе.И в знак благодарности, что вы присоединяетесь к моим дизайнерским исследованиям, я подготовила дла вас не просто один, а целых три недавних и не таких недавнихсвоих открытий в этой сети косметических магазинов. Все три проектированы французскими мастерами дизайнерской студии Cigüe.

Давайте погрузимся в этот водоворот тактильности и материальности и постараемся изучить различия и сходство в этих интерьерных достопримечательностях.


Aesop Islington

56 Cross Street, N1 2BA



The Islington store imperceptibly brings you back to the jazzy 1930s. The space resembles the aesthetic of a neatly organised laboratory or pharmacy from the beginning of last century. The designers unsurprisingly apply the famously sustainable traditional materials and methods of fabrication in order to rejuvenate and reuse the old, adding new life and new purpose.

Магазинът в Islington незабелязано ви връща в джаза, или годините от 30-те. Пространството наподобява естетиката на добре организирана лаборатория или аптека от началото на миналия век. Дизайнерите изненадващо прилагат конвенционално традиционните материали и методи за изработка, за да възродят и обновят старото, давайки му нов живот и нова цел.

Магазин в Islington незаметно возвращает вас в эпоху джаза, ну или по крайней мере в 30-ые годы. Пространство напоминает эстетику хорошо организованной лаборатории или аптеки начала прошлого века. Дизайнеры неожиданно применяют конвенционально традиционные материалы и методы изготовления, чтобы возродить и обновить старое, придав ему новую жизнь и новую цель.



Floors are covered with reclaimed pinewood floorboards that give the essential softness and warmth to the interior. Plaster, painted brick and cleverly drawn steel structure cover the walls throughout the space, providing a natural feel and plenty of display shelving for the brand's products. Although looking quite shallow, the custom made metal shelves are strong enough to carry the weight of bottles, jars reclaimed oak plant pots as well. The reception is made of reclaimed solid oak, polished white marble is used for worktop and sinks. Initially, the studio installed hand made glass taps and pipes, however, due to the weather conditions in London, these have now been replaced (glass shatters in the cold). Sadly I didn't have a chance to see these, but the new metal ones look just as good!

Подът покрит с 'рекултивирани' дъски, придава на интериора съществената мекота и топлина. Мазилка, боядисана тухла и умело изработена стоманена конструкция покриват стените в пространството, осигурявайки усещане за автентичност, както и достатъчно количество дисплейни стелажи за продуктите на марката. Въпреки, че изглеждат доста плитки, металните рафтове, изработени по поръчка, са достатъчно здрави, за да носят теглото на бутилки, бурканчета, саксии с растения. Рецепцията е изработена от 'преработен' дъб. Гладко полиран бял мрамор се използва за работен плот и мивка. Първоначално студиото инсталира ръчно изработени стъклени батерии и тръби, но поради метеорологичните условия в Лондон последните са подменени (стъклото се пука при ниска температура). За съжаление нямах шанс да ги видя, но новите метални изглеждат също толкова добре!

Пол, покрытый восстановленными сосновыми досками, придает интерьеру так необходимую мягкость и теплоту. Гипс, окрашенный кирпич и искусно изготовленная стальная конструкция покрывают стены в пространстве, обеспечивая ощущение подлинности, а также множество витринных полок для фирменных продуктов. Хотя выглядят они довольно неглубокими, металлические полки, сделанные на заказ, достаточно прочны, чтобы выдержать вес бутылок, банок, горшков с цветами. Стойка регистрации изготовлена из «мелиорированного» дуба. Гладкий полированный белый мрамор использован для рабочего стола и раковины. Изначально в студии были установлены ручной работы стеклянные батареи и трубы, но из-за погодных условий в Лондоне их заменили (стекло лопалось при низкой температуре). К сожалению, у меня не было возможности их увидеть, но новые металлические выглядит так же хорошо!


Read more here.



Aesop Covent Garden

7 King Street, Covent Garden, WC2E 8HN


‘Come forth into the light of things, let nature be your teacher.’ William Wordsworth


Covent Garden is Aesop’s sixth store in London, and actually, the first one I visited. The concept behind the design of the store was to reconnect with the history of the Covent Garden area. Covent Garden is London's oldest market, now buzzing with tourists and visitors from all over the worlds, as well as merchants, street performers and of course... Instagrammers! The interior of this Aesop store is fresh and cheery. The space is flooded in crisp hues of white and green, which brings out the architects vision of the multi-layered cultural cues of the surrounding neighbourhood – home to London’s first public square and the historic open fresh produce market. The consistent materials and colours create a sense of purity, calmness and most importantly reconnect with nature.

Ковънт Гардън е шестият магазин на Aesop в Лондон и всъщност първият, който посетих. Дизайн концепцията на магазина е пространството да бъде свързано максимално с историята на района на Ковънт Гардън. А той е най-старият пазар в Лондон, който ежедневно бива оживен от туристи и посетители от цял свят, както и от търговци, улични изпълнители и разбира се ... Инстаграмъри! Интериорът на този магазин е бодър и весел. Пространството е обляно в свежи оттенъци на бяло и зелено, които откриват визията на архитектите за многопластовият културен живот на околния квартал - дом на първия обществен площад в Лондон и открит пазар за пресни продукти. Отлично съвместените материали и цветове създават усещане за чистота, спокойствие и най-важното - връзка с природата.

Ковент-Гарден является шестым магазином Aesop в Лондоне и фактически первым в котором я побывала. Концепция дизайна магазина - максимально приблизить пространство к истории Ковент Гарден. Это самый старый рынок Лондона, который ежедневно привлекает туристов и гостей со всего мира, а также трейдеров, уличных артистов и, конечно же ... Инстаграммеров! Интерьер этого магазина классный и веселый. Пространство облито свежими оттенками белого и зеленого, которые раскрывают видение архитекторов о многослойной культурной жизни района вокруг - является домом первой общественной площади в Лондоне и открытого рынка свежих продуктов. Прекрасно совмещенные материалы и цвета создают ощущение чистоты, спокойствия и, самое главное, связи с природой.



The choice of materials visually enlarges the space. The quality of natural light is maximised by the white walls coated in lime and plaster. Moulded shelves of resin and fibreglass showcase the product range by literally becoming extensions of the white walls. Signature for Aesop stores, a fully functioning copper pipework runs through the space, creating a harmonious contrast with the rest of the colour scheme. Floors are lined with Moroccan cement tiles in vivid green-yet another element of contrast, yet in perfect peace with the surroundings, the environment of the store and the rich history of the area.

Изборът на материали визуално увеличава пространството. Притокът на естествената светлина се увеличава от белите стени, покрити с вар и мазилка. Формовани рафтове от смола и фибростъкло показват продуктовата гама, като буквално 'израстват' от стените. Типично в свой стил, напълно функционираща медна тръба, преминава през пространството, създавайки хармоничен контраст с останалата част от цветовата схема. Подовете са облицовани с марокански циментови плочки в свеж зелен цвят - още един елемент на контраст, но в съвършен мир с околността, интериора на магазина и богатата история на района.

Выбор материалов визуально увеличивает пространство. Приток естественного света усиливают белые стены, покрытые известью и гипсом. Формованные полки из смолы и стекловолокна демонстрируют ассортимент продукции, практически вырастая из стен. Полностью в своем стиле, полностью функционирующая медная труба проходит сквозь пространство, создавая гармоничный контраст с остальной частью цветовой гаммы. Полы выложены марокканской цементной плиткой свежего зеленого цвета - еще один элемент контраста, но идеально гармонирующий с окружающей средой, интерьером магазина и богатой историей района.


Read more here.



Aesop Soho

41 Lexington Street, W1F 9AJ



Aesop Soho is the third store designed and built in partnership with Cigüe. Hidden away from the hectic brimming streets of Soho, this space stands as a long-awaited oasis of peace and harmony and invites everyone through its glass facade. The interior features extensive use of enamel, an ancient technique now used in industrial applications. The concept behind-to recall the aesthetic of traditional workshops.


Rectangular white enamel sheets of various sizes cover every surface of the interior. These are all placed in haphazard arrangement over every surface, and then secured with strong metal bolts. They also cover the suspended counter and the bench seats along one side of the retail area. Some of the sheets on the walls have also been used as product display shelves. Reclaimed pinewood flooring speckled with paint effects adds softness and warmth to the room.


Read more here.

Aesop Soho е третият магазин, проектиран и построен в партньорство с дизайн студио Cigüe. Скрито от забързаните и хаотични улички на Сохо, това пространство стои като бленуван оазис на мир и хармония и подканва минувачи чрез скромната си стъклената фасада. Интериорът включва широко използване на емайл, древна техника, която сега се използва в промишлени индустрия. Концепцията, да се предаде визията от традиционните английски работилници.


Правоъгълни бели емайлови листове с различни размери покриват всяка повърхност в помещението. Всички те са произволно поставени върху всяка една повърхност, след което биват закрепени със здрави метални болтове. Те също така покриват окачената рецепция. Някои от листовете емайл по стените също са използвани като рафтове за дисплей. Рециклираната подова настилки от борови дъски, придават мекота и топлина на интериора.

Aesop Soho - третий магазин, спроектированный и построенный в партнерстве с дизайнерской студией Cigüe. Скрытое от суматошных и хаотичных улиц Сохо, это пространство оазис мира и гармонии о котором можно грезить и призывает прохожих своим скромным стеклянным фасадом. Интерьер включает в себя широкое использование эмали, древнюю технику, которая в настоящее время используется в промышленной индустрии. Концепция - вспомнить эстетику традиционных английских мастерских.

Прямоугольные листы белой эмали разных размеров покрывают любую поверхность в интерьере. Все они случайным образом размещены на любой поверхности, а затем прикреплены крепкими металлическими болтами. Они также покрывают навесную рецепцию. Некоторые эмалевые листы на стенах также используются в качестве витринных полок. Восстановленный паркет из сосновых досок придает интерьеру мягкость и теплоту.

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White YouTube Icon
  • White SoundCloud Icon

© 2023 by Alexandra Venkova. Proudly created with Wix.com